2021-09-13 07:47:07• hírek • Agerpres

Cîmpeanu: Közel harmincmillió védőmaszk áll az iskolások rendelkezésére

Sorin Cîmpeanu oktatási miniszter vasárnap úgy nyilatkozott, közel hárommillió egészségügyi maszk áll az iskolák rendelkezésére a hétfői tanévkezdéskor.

A miniszter azt mondta, sikerült megoldani azoknak az iskoláknak a helyzetét, amelyek maszk- és fertőtlenítőszer-hiánnyal küszködtek, jelenleg minden iskolának legalább 3 hétre elegendő készlete van, a három hét után pedig újabb szállítmányokat küldenek oda, ahol erre szükség van.


'Az iskolákban 30 millió, egészen pontosan 29.108.000 védőmaszk áll rendelkezésre. Románia minden iskolájában elérhetők a maszkok azoknak a tanulóknak, akik nem akarnak textilmaszkot viselni, vagy otthon felejtik, vagy megrongálják azokat - minden ilyen helyzetben az iskola fedezi a szükségletet' - szögezte le Sorin Cîmpeanu.


Hétezerre rúg azoknak a tanulóknak a száma, akik online kezdik az iskolát, vagy azért, mert a településükön 6 ezrelék fölötti a SARS-CoV-2-fertőzési esetek aránya, vagy azért, mert nem sikerült befejezni az infrastrukturális munkálatokat - tette hozzá a tanügyminiszter.


Az ország közel hárommillió tanulója közül mintegy hétezren kényszerülnek arra, hogy hétfőtől online oktatásban vegyenek részt. A 7000 tanulóból 2400-an azért kezdik online a tanévet, mert a településen a fertőzöttségi arány meghaladta a 6 ezreléket. 'Infrastrukturális problémák' miatt Bukarestben 2723, az ország többi részén mintegy 2000 tanuló szintén online fog bekapcsolódni hétfőtől az oktatásba - közölte Cîmpeanu, miután az iskolakezdés kapcsán Florin Cîţu miniszterelnök vasárnap videokonferenciát tartott a közegészségügyi igazgatóság (DSP) képviselőivel és a prefektusokkal.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: